Program of A3 Kusatsu seminar (final-1)

at Hotel Ichii, Kusatsu, Japan

Nov. 16, 2007 (Fri.) at seminar rm. "Shirane-no-ma", 6F, West bldg.

8:30

opening remarks

8:35

1 **Ji-Yong Park** (25 min)

Department of Physics, Ajou University, Korea "Local electrical characterizations with nanoprobes"

9:00

2 Seong Heon Kim (15 min)

Department of Physics, Seoul National University, Korea "Cesium-Filled Single Wall Carbon Nanotubes: Scanning Tunneling Spectroscopy Study"

9:15

3 Jinhyung Lim (15 min)

Korea University, Korea "Visualization of Local Gate Control in a ZnO Inter-Nanowire Junction Device"

9:30

4 Chul-Ho Lee (15 min)

Dept. of Materials Sci. and Eng., POSTECH, Korea "Thermoelectric power measurements of one-dimensional wide bandgap semicondcuting nanostructures"

9:45

5 Fawei Zheng (15min)

Dept. of Physics, Tsinghua University, China "First principles study of Zigzag BN Nanoribbons "

10:00

coffee break

10:30

6 Eguchi Toyoaki (20 min)

ISSP, University of Tokyo, Japan "Nano-scale lithography with frequency-modulation AFM"

10:50

7 Shiro Yamazaki (20 min) *ISSP, University of Tokyo, Japan*"Metallic Transport on Si(111)- √7x√3-In Atomic Layers"

11:10

8 Xi Chen (25 min)

Dept. of Physics, Tsinghua University, China "Superconducting gap states observed by STM with a superconductive tip"

11:35

9 Xucun Ma (25 min)

Institute of Physics, Chinese Academy of Sciences, China "Superconductivity of Pb: from 2D Films to Quasi-1D Wires"

12:00

lunch and a walk to Sai-no-Kawara (西の河原)

14:00

10 Huaping Liu (20 min)

Dept. of Physics, Tokyo University of Science, Japan "Effects of the Deposited Amount of Au on Singe-Walled Carbon Nanotube growth"

14:20

11 Sang Min Park (15 min)

School of Electrical Engineering, Korea University, Korea "Synthesis and characterization of thin multiwalled carbon nanotubes and their field emission properties"

14:35

12 Shengcheng Mao (15 min)

Beijing University of Technology

"The inhomogeneous stress-induced martensitic transformation in commecially polycrystalline TiNi shape memory alloys"

14:50

13 Naoka Nagamura (15 min)

Dept. of Physics, University of Tokyo, Japan "Electric and Transport Properties of Quasi-one-dimensional Quantized States of Ultra-thin Ag Films on Si(111)4×1-In"

15:05

14 Iwao Matsuda (25 min)

ISSP, University of Tokyo, Japan "Origins of intriguing spin characters and Fermi surfaces topology of metal films regulated by interface atomic layers"

15:30

coffee break

16:00

15 Zuanyi Li (15min)

Dept. of Physics, Tsinghua University, China "The spin-polarized electronic properties of zigzag graphene nanoribbons with asymmetric edge terminations"

16:15

16 Kan Nakatsuji (20min)

ISSP, University of Tokyo, Japan "MnN superstructure on Cu(001)"

16:35

17 Jungpil Seo (15min)

Dept. of Physics, Seoul National University, Korea "Dipolar Field Interaction in Patterned Iron Nanodot Array"

16:50

18 Jinfeng Jia (25min)

Dept. of Physics, Tsinghua University, China "Molecular magnetic coupling at atomic scale"

17:15

19 Qikun Xue (25min)

Dept. of Physics, Tsinghua University, China "How is a Pb-terminated Si(111)-1x1 stabilized?"

17:40